Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

admiral666

24. 2. 2010 18:15
v prirode

V prirode by tito jedinci rozhodne nezahynuli, kdo si myslis, ze dobyval brany Minas Tirith?

0 0
možnosti
B

brnl

24. 2. 2010 12:48
Přesně tohle se mi honilo v hlavě

když jsem na tu hrůzu v televizi koukalR^R^

Úsměvné tohle svádět na štítnou žlázu, on ten člověk mimochodem i sám popisoval kde to vykrmování začalo a jak to postupovalo a mimo jiné říkali jak mu v nemocnici musí nejdřív snížit ten šílený přísun kalorií z 30 000 na 1 000.

Apropó i při nemocné štítné žláze platí zákony o zachování hmoty a energie, perpetum mobile žádné nefunguje ani na biologické bázi. Krom toho není žádný problém ten chybějící hormon nahradit léky, ty jsou vcelku běžné i při hubnutí se tohle může použít. 

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

24. 2. 2010 14:08
Re: Přesně tohle se mi honilo v hlavě

Rodina se na něj vykašlala - měli ho ve sklepě přivázat ke kotli a nosit mu k jídlu jen papundekl.

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

24. 2. 2010 10:55
je mi to líto

tento článek by se určitě líbil v Hitlerově době, kdy se usmrcovali psychicky choří a postižení , o tom si každý může informace opatřit.

Mám pocit, že autorka si kromě zhnusení,nenávisti a odporu, přes svoji zcela zřejmou inteligenci, neopatřila dostatek informací. Může se lehce stát - a sličné autorce to nepřeji, že jí přestane fungovat štítná žláza....

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 2. 2010 10:58
Re: je mi to líto

Za nacistickych zrud se usmrcovali vyhradne zdravi lide ;-( - staci se podivat na fotografie z koncentracniho tabora - nikdo tam neni s vadou stitne zlazy a tloustkou.

0 0
možnosti
W

Wernher

24. 2. 2010 10:19
Helejte se lidičky,

když se to vezme kolem a kolem, uvědomte si, jak tady popisujete ty genetické vady, rakoviny a další chuťovky, že to nejsou nemoci lidstvu cizí, které by se vynořili až ve dvacátém století. Dřív tyto nemoci a různé další nemoci lidé měli. Takže je nesporné že to mají z přežírání. Proč by jim jinak podvazovali žaludek ?! Aby nežrali ! Genetickou vadu by moc léčit nemohli, rakovina se léčí jinak a tak dále. A je také dost dobře možné, že ty některé choroby se u nich vyvinuly až v přůběhu té monstózní obezity. Když je někdo takhle tlustý léta, a neléčí se, k lékaři pochopitelně nechodí, tak už po cirka dvou a více létech lékaři těžko přesně diagnostikují začátek té nemoci. Autorce by trochu taktu neuškodilo, ale ty lidi neznají míru. Klidně mi nadávejte. 

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

24. 2. 2010 14:10
Re: Helejte se lidičky,

Neřekl bych. Podle mne se toto objevovalo i v minulosti, ale a/ o tom nemáme záznamy b/ ti lidé se nejspíše nedožili vysokého věku (pokud vůbec dospělosti).

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

24. 2. 2010 9:29
tyhle řeči o tom, že je to vrozené a genetická porucha

...mě fascinují. Člověk je tlustý proto, že se málo hýbe, a moc se cpe. Tečka. Jakékoli jiné teorie vyvrací fakt, že obezita je hojná v zemích, kde je vyšší životní úroveň, zatímco v chudých afrických zemích jako třeba v somálsku, světe, žasni, nikdo vrozenými genetickými poruchami, které by vedly k obezitě, netrpí.

Takže si to přestaňte omlouvat. Pokud se rádi cpete a válíte, prosím, nic proti, je to vaše věc. Ale nestěžujte si.

Pokud nechcete být tlustí, necpěte se a neválejte se. Najezte se dostatečně a pak se hýbejte. A tím nemyslím, že si zaplatíte na 3 měsíce jednu hodinu aerobiku týdně, na kterou pak třikrát za měsíc nepůjdete, protože jste tak hrozně unavení.

Nakonec co bych se opakoval:

http://puschman.blog.idnes.cz/c/79173/Jste-tlusti-Jdete-Do-haje.html

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 2. 2010 9:50
Re: tyhle řeči o tom, že je to vrozené a genetická porucha

Urcite je % nenapravitelnych lenochu v populaci, ale mnohem vice zpusobuje urbanizace zivotniho stylu a "nuceny automobilismus". V malem meste, kde se dojizdi do fabriky ob dve vsi dale, neni problem a je radost jet do prace na kole a o vikendu do lesa (i starsi lide s rodinou), ale v Praze? Tam je tento spontanni pohyb tezce ostrakisovan, neni dne, kdy by mne bohaty podnikatel v drahem voze coby cyklistu neohrozil, cvicit se musi pres cele mesto do telocvicny, trmaceni je to jak MHD, tak na kole. V velkem meste, kor americkeho stylu je velmi lehke propadnout lenosti, protoze pohyb se musi aktivne vyhledavat. Jiste, da se napr. vybehnout po schodech, jenze ja jsem exot, co nosi mesic neprane metalove triko a fajnovy management se me stiti, ale jako programatora mne potrebuji.

Tloustkou tedy neni vinna geneticka porucha, ale kapitalisticky urbanismus, tedy kapitalismus.

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 2. 2010 9:24
Americké versus azijské automobilky a jejich zaměstnanci

Je to rok a něco, co byl v novinách zvěřejněn článek z amerického města automobilů, Detroitu. reportér tam zabloudil do nějaké místní kavárny, kde chodí běžní zaměstnanci a zavedl s nimi řeč a hrozícím pádu amerických automobilek, ztráty penze a podobně.  V novinách byla i fotka tří těch zaměstnanců, se kterými mluvil. A ejhle, všichni tři, chlapi tak po čtyřicítce, byli pomalu širší  než delší, každý z nich odhadem takových 50 kilo nadváhy. Jestli to byli řadoví, manuální pracující zaměstnanci, kteří se museli při práci hejbat, tak je tady problém.  Na první pohled je okamžitě jasné jak facka, že filiálky konkurenčních azijských firem postavené v USA, pokud na taková místa berou lidi klasických azijských proporcí, tedy hubené, i třebas drobné a slabé, jako třeba byli vietnamci pracující u nás ve fabrikách za socialismu, musejí mít už jen kvůli tomu okamžitě snad až dvakrát vyšší produktivitu než ti tlustí  zaměstnanci v amerických automobilkách.

0 0
možnosti
RP

radim36

24. 2. 2010 9:13
ne tělesná, ale psychická

Podle mně je z největší části obezita nemoc ne tělesná, ale psychická. To znamená, že množství denní potravy si ten jedinec nereguluje podle toho, kolik energie vydá, ale podle toho, kolik příjemných pocitů z jídla denně potřebuje, aby byl v příjemné dobré náladě. Podle mnohých zkušeností totiž pocit hladu a nasycení se dá velice výrazně regulovat. Hladovějící nebo  hubnoucí člověk, pokud jeho režim je stálý a dlouhodobý, nemá větší pocit hladu než každodenně se cpoucí tlusťoch. Většina tlustých, pokud chce zhubnout, by se tedy v první řadě měla zaměřit na psychiku, na nějaký způsob, který omezí pocity hladu a urychlí nástup pocitu příjemné nasycenosti po zkonzumování menšího množství jídla než dříve.

0 0
možnosti
AS

Adriana

24. 2. 2010 13:50
Re: ne tělesná, ale psychická

Psychický problém, tak to ano, to si myslím, že je více než pravděpodobné....ale v tomto případě fatálně selhala jeho rodina.... Rozhodně to neměli nechat dojít až do takového stadia.... Klidně mě kamenujte, ale to mi připadá krajně nezodpovědné.

0 0
možnosti
G

Gmur

24. 2. 2010 8:57
dobry, no

ja kbych temer prisne soudila.

Pred nedavnem jsem videla dokument o tlousticich XXL z Ameriky. Tam zadna hormonalni porucha nebyla, proste se jen cpali.Treli vsemoznymi nemocemi. Kdyz sedostali do sanatoria, kde meli vzdy pro sebe pokoj a kompletni servis a stravovani a cviceni (alespon chuzi sem a tam) . Co delali?

Sedli k telefonu a objednavali si pizzu a pul kila zmrzliny. Pak se na to prislo, a bylo to zakazano. Samozrejme , ze delali vse mozne, aby se k te pizze a pulkilu zmrzliny nejakym podvodem dostali. Bohuzel. To jsou proiste nmocni lide, kteri musi a musi .

0 0
možnosti
MP

admiral666

24. 2. 2010 11:17
Re: dobry, no

A k te dusevni nemoci je dohnal kapitalismus. V socialisticke, normalizacni zemi by nasli poteseni v trampingu, turistice a chatareni R^

0 0
možnosti
IH

misaviki

24. 2. 2010 8:39
Nesoudila bych tak přísně

U takto obézních lidí se většinou jedná o poruchu, ale bohužel je fakt, že kdyby se hýbali a jedli zdravě hned od začátku, jejich tloušťka by nedosáhla takových obludných rozměrů. Sama mám kolegyni, která je vzor zdravé výživy, dělá procházky, kolo a stejně má hodně přes 100 kg, je nemocná a nemůže s tím nic dělat. Jenže, kdyby se nesnažila, dopadne možná taky tak, že se nebude moct ani pohnout. Viděla jsem dokument o Francouzovi, který měl 250 Kg. Trpěl chorobnou žravostí, ale rozhodl se s tím něco dělat a pod vedením týmu lékařů opravdu zhubnul pod 100 Kg a váhu si nadále udržoval. Kdyby to vzdal, dopadne jako táta XXL. Problém je taky to, kdo je vlastně v dnešní době tlustý - pro někoho i žena, která má 60 Kg a nenosí velikost 34). Takže rozhodně bych nikdy nikoho tlustého nesoudila, aniž bych ho znala, někdy jsou to velmi nešťastné záležitosti. Představte si, celý  život se omezujete a stejně je to prd platné a ještě vám lidi nadávají do sádlovarů atd. 

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

24. 2. 2010 9:33
Re: Nesoudila bych tak přísně

"Sama mám kolegyni, která je vzor zdravé výživy, dělá procházky, kolo a

stejně má hodně přes 100 kg, je nemocná a nemůže s tím nic dělat."

To vám říká ona. V praxi se tyhle typy zase nacpou, když je nikdo nevidí. Zapomeňte na "hormonání poruchy", fyziku neokecáte a zákon zachování energie funguje. Nebo je vaše známá chodící perpetuum mobile?

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

24. 2. 2010 8:20
Nedívejte se na ně jako na "exoty"

Dívejte se na ně jako na hlupáky bez vůle. A teĎ si uvědomte, že takových hlupáků je v populaci cca 1/3, jen se jejich hloupost projevuje jinak. Takže nakonec sice blbě vypadají, zemřou ve středním věku, ale pro okolí jsou menším zlem než nějaký trouba, co věří v beztřídní společnost a chce té vize dosáhnout za pomoci násilí.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

24. 2. 2010 8:24
Re: Nedívejte se na ně jako na "exoty"

A ještě něco - jak správně podotýkáte "v přírodě by zahynul". Ona příroda je jen darwinistický proces, který neodpouští a selektuje. "Příroda" je ten největší "pravičák" na Zemi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3983x
Žena

Seznam rubrik

Oblíbené knihy